El Yapımı Deri Workshop / Deri Eğitimi / Deri Atölyesi / Deri Kursu / Workshop İstanbul


 

El Yapımı Deri Workshop / Deri Eğitimi / Deri Atölyesi / Deri Kursu / Workshop İstanbul

 

Site Üzerinden Kurs Satın Al

 

KAYIT FORMU

 

Workshop nedir öncelikle bununla başlayayım.  Dilimizdeki karşılığı genellikle atölye olarak kullanılmaktadır. Bir araya gelerek yürütülen bir çalışma; çalıştay da diyebiliriz. Deri workshop nedir peki? Atölyemize gelerek kendi el yapımı deri ürünlerinizi ürettiğiniz etkinlik.

Workshopu yapan kişi kim kısaca bahsedeyim. İsmim Mert, mimarım. Yani bir tasarımcı olarak size eğitim veriyorum. El yapımı deri ürünler üretip aktif olarak iş yapan kişiler/şirketler içerisinde tasarım eğitimi almış kişi sayısıyı oldukça az. 2015 senesinden beri aktif olarak el yapımı deri ürünler üretiyorum. 2018 senesinden beri de tecrübelerimi aktardığım atölye çalışmaları, workshoplar düzenliyorum. Daha detaylı yazıya şuradan ulaşabilirsiniz. https://strawderi.com.tr/blogs/seyahat-sanat-tasarim/strawderi-nasil-kuruldu

Google aramalarında deri atölyesi, deri kursu, workshop istanbul veya deri workshop yazınca ilk sırada çıktığımızdan ve internetin gücü sayesinde hatrı sayılır bir şekilde bu sektörde bilinen bir hale geldiğimizden ötürü deri atölye çalışmalarımızla ilgili gün içerisinde çok fazla telefon ve mail geliyor. Benzer sorular olduğu için daha kapsamlı olan bu yazıyı yazmaya karar verdim. Soru cevap şeklinde açıklayacağım.

 

workshop istanbul

 

ÖNEMLİ NOT : Kayıt olduktan sonra gelemeyeceğiniz bir durum oluşursa son 3 gün kalaya kadar haber vermezseniz hakkınız yanmaktadır. Örneğin yarın etkinlik var ve gelemeyeceğinizi söylüyorsunuz, maalesef iade de yapmıyoruz ileriki bir tarihte size yer de ayırmıyoruz bunu bilerek kayıt olursanız daha iyi olur. (Talep çok oluyor, size yer ayırdığımızda başka gelme ihtimali olan kişiye yer verememiş oluyoruz ve sınırlı olan kapasitemizi o gün kullanamamış oluyoruz, dolayısıyla da zarar etmiş oluyoruz). Özetle, gelmek isterseniz ödemenizi alıp kaydınızı alıyoruz gelmezseniz geçmiş olsun :) acil bir şey olur, hastalıktır cenazedir insanlık hali konuşuruz anlaşırız yardımcı da olurum bugüne kadar sadece 1 kişinin hakkını yaktım o da saygısızlığından, karşılıklı düzgünce birbirimizi anlamamız yeterli.

 

Çiftlere Özel Deri Workshop

 İleri Seviye Kurs

Deri Defter Workshop

Deri Malzeme Temin Gezisi

 

 

MEMNUNİYET GARANTİSİ SUNUYORUZ : Strawderi olarak yaptığımız ürünler kadar düzenlediğimiz workshop ve eğitimlerin de sonuna kadar arkasındayız. Herhangi bir sebepten dolayı workshopa katılıp memnun kalmazsanız bize açıklamasını yaptığınız takdirde ücret iadenizi gerçekleştiriyoruz. 

 

1- El yapımı deri workshop içeriği nedir?

Öncelikle deri kesiminin nasıl olacağından başlıyoruz. Kesim yapılacak aletlerin tanıtımı ve nasıl tutulacağı ardından nasıl kesim yapılacağı. Daha sonra dikime hazırlık. Nasıl dikilir, dikime nasıl hazırlanır, deri üzerinden ölçüler nasıl alınır gibi temel bilgileri aktarıyoruz ve siz de bu arada yapıyorsunuz. Ardından bu teknikleri daha iyi kavramanız için ufak bir ürün dikişi yapıyoruz. Bu aşamadan sonra nihai ürün olan tek bölmeli çıtçıtlı kartlığımızı yapıyoruz. En son da neyi nereden nasıl alabilirsiniz nelere ihtiyaç duyarsınız nelere ihtiyaç duymazsınız gibi şeyleri konuşuyoruz ve atölye bitiyor.

Yapılacak kartlık şu modelimiz

 2- Workshop ne kadar sürüyor? Kaç kişi oluyoruz?

Yaklaşık 4-5 saat arası sürüyor. Genelde cumartesi günleri yapıyorum ama Pazar ve hafta içi olduğu zamanlar da oluyor. Formu doldurarak günleri görebilirsiniz. Bunun dışında kendiniz bir ekip olursanız sizin istediğiniz bir günü de ayarlama ihtimalimiz mevcut. Bunun için telefon edebilirsiniz. 545 429 86 99.

Ortalama 5-6 katılımcıyla atölyeyi yapıyorum. 3 olduğu da oluyor 10 olduğu da ama genelde 5 katılımcı oluyor atölyede.

3- Workshopta kendi istediğimiz ürünü tasarlayıp yapabilir miyiz?

Maalesef atölye içeriğimizde böyle bir şey mevcut değil. Tasarım yapmak çok meşakkatli bir süreçtir. Katılacağınız bu atölyede daha temel şeyleri öğreniyorsunuz. Araba sürmeye benzetebilirsiniz. Bu workshopta gaz pedalı nerede fren nerede vites nasıl değiştirilir gibi temel şeyleri öğreniyorsunuz. Kendi tasarımınızı yapmak ise İstanbul trafiğinde iş çıkışında manuel bir araç sürmek gibi düşünebilirsiniz.

4- Atölyeniz nerede? Şehir dışında da workshop düzenliyor musunuz?

Atölyemiz İstanbul Kartal’da. (Yukarı Mahallesi Doğan Sokak 23C) Marmaray başak istasyonuna yürüyerek 3 dakika mesafede. Kartal sahile yakın. E52’e ve metroya taksi mesafesinde. Google mapse strawderi yazarak daha detaylı inceleyebilirsiniz.

Şehir dışında belli bir kişi sayısında olursanız evet düzenleriz. Fakat mekanı sizin ayarlamanız gerekiyor takdir edersiniz ki bilmediğimiz bir şehir dışında bu işlere girişmek oldukça uzun sürer. Ben sadece çantamı alıp geliyorum atölyeyi yapıp dönüyorum. Farklı şehirlere de gelirim elbette. Hesabını kitabını kafanızda ölçüp biçebilirsiniz. Yakın mesafe olursa ve yapılacak uygun bir mekan varsa( masası sandalyesi olan iklime göre uygun sıcaklıkta ve 4 5 saat boyunca katılımcıların bulunabileceği bir mekan) aracıma atlar gelir yapar ve dönerim. Uzaksa uçakla gelebilirim duruma göre inceleriz. Sıcak bakıyorum yani hatta geçenlerde Rize’ye gittim workshop için. Instagram reels videolarından bakabilirsiniz.

Ama buna gerek kalmadan bence kendiniz de gelebilirsiniz. Bugüne kadar workshoplara ülkemizin birçok şehrinden günübirlik katılanlar oldu. Hatta farklı ülkelerden gelen bile birçok katılımcımız mevcut.

 
deri workshop istanbul

 

5- Daha ileri seviyede bir deri kursunuz var mı? Ben devamlı bir atölyeye katılmak istiyorum, daha kapsamlı öğrenmek istiyorum, kendi ürünlerimi üretip satmak istiyorum, yanınızda çalışamaz mıyım daha kapsamlı kursunuza katılamaz mıyım? 

En sık gelen sorulardan. Daha kapsamlı bir kurs düzenliyoruz. İçerik için inceleyebilirsiniz.

Aylık detaylı deri kursu içeriği şu şekilde;

  1. ders içeriği: deriyi tanıma hangi tarz derilerle neler yapılabilir, malzemeleri tanıma, deriyi kesim teknikleri.
  2. ders içeriği: dikiş teknikleri, dikiş tekniklerini kavrama modelleri, farklı delme aletlerini kullanım, tulumba press (çıtçıt) aleti kullanımı, deriye isim yazma vs. 
  3. ders içeriği: kartlık veya kalemlik tasarlamak ve yapımı.
  4. ders içeriği: press makinesiyle kalıp kullanımı ve bu kalıp kullanımı ile ürün üretimi.

6- Çok öğrenmem lazım etsy’de kendi deri ürünlerimi satacağım, amazon’da kendi ürünlerimi satacağım, kendime bir web sitesi açıp ürün satacağım. Vsvsvs..

Yapın. Ne güzel olur. Tavsiye ederiz tabi.  Buyurun gelin workshoplar tam size göre. Hem tecrübelerimizi dinlersiniz hem işin tekniğini öğrenirsiniz. Workshop içeriği yeterli olacaktır. Ardından kendi ürünlerinizi tasarlayıp üretmeniz fotoğraflamanız ticaretle uğraşmanız gerekecek bunların hepsi ayrı ayrı iş kolları.

Ürünleri üretmeyi en azından belli bir seviyeye kadar öğrenebilirsiniz bu workshopta. Ürünleri satabilir misiniz bunu bilemem. Bu hem piyasaya hem de sizin ticari başarınıza bağlı workshop içeriğimizde böyle bir şey yok. Ama gelin tavsiye ederiz en azından doğru bir başlangıç olduğuna emin olabilirsiniz.

7- Sevgilime, eşime, dostuma doğum günü için böyle bir etkinli düşündük gelmek istiyoruz.

Buyurun gelin çok eğlenirsiniz. İlgisi olan insan için gerçekten çok keyifli uğraşlar bunlar. Fakat ilginiz yoksa saatler saati burada kesip biçip dikiş yapmak sizi çok yorabilir bunu da hesaba katmanızı tavsiye ederiz.

8- Sevgilimle gelmek istiyoruz sadece bize özel workshop yapamaz mısınız?

Yaparız, hatta yapıyoruz da. İçkisini alıp gelen vs. oluyor talep. Gününü kararlaştırdığımız sürece olabilir. Ücreti bir tık daha pahalı olur kişi sayısı az olacağı için. Genel fiyat üzerinden hesaplayabilirsiniz. Kalabalık da çok keyifli oluyor ama benden demesi.  

BİLGİ VE KAYIT

9- Ben çantalar yapıyorum onun deri sapları var, bana yardımcı olur musunuz?

Oluruz. Workshopa gelin faydanıza olacak birçok şey öğrenebilirsiniz bence.

10- Ekipçe workshopa gelmek istiyoruz.

Gelin tabi. Ne güzel olur. Gününü kararlaştıralım yeterli.

workshop istanbul deri atölyesi

 

11- Zor bir iş mi benim elimden pek böyle şeyler gelmez? Yaptıklarımız bizim mi oluyor? Yanımızda gelirken bir şey getirmemize gerek var mı?

Kolay bir iş değil, ilginiz yoksa tavsiye etmem. Saatlerce masada oturup bir şeyleri kesip biçtiğiniz ağır tempolu bir etkinlik bu. Seviyorsanız zaman su gibi akıp geçiyor anlamıyorsunuz tabi. İlginiz varsa yaparsınız merak etmeyin. Bugüne kadar gelen herkes bir şekilde yaptı. Çoğu daha önce deriye de dokunmamıştı ilkokuldan beri maket bıçağı da kullanmamıştı. Yanınızda bir şey getirmenize gerek yok atölyeye gelmeniz yeterli. Yaptıklarınız sizin oluyor evet.

12- Deri workshop ücreti nedir?

Güncel ücreti sürekli değiştiği için forma yazıyorum. Hangi tarihte olursa olsun ortalama olarak kişi başı 35 - 40 dolar civarında ücret belirledim yıllardır aynı ücreti alıyorum. Ödemeyi alınca belirlediğimiz güne kaydınızı kesinleştirmiş oluyorum. Ödemeyi almadığımda kayıt almıyorum. Konser gibi düşünebilirsiniz. Kişi kapasitesi sınırlı olduğu için böyle bir yöntem uyguluyorum yıllardır. Sağ olsun herkes de geliyor. Birkaç kere gelince ödeme alırız denemesi yapmıştım maalesef vazgeçip gelmeyenler, unutanlar, başka plan yapanlar oluyor. Böyle olunca herkes geliyor.

    
 

13- Deri başlangıç seti almalı mıyım? 

Kendinizin birebir deneyimleyip kendi deri ürünüzü yapıp aletleri deneyip göreceğiniz etkinliğe katılmadan karar vermemeniz gereken bir şey. Gelip görün. Tarif edelim öyle alın. Acele etmeye gerek yok. Bazı aletler gerekli bazı aletler gereksiz bazıları iyi olmalı bazıları olmasa da olur. Setler ortalama olarak birçok ürün barındırabiliyor. Gelip gördükten sonra almanız daha iyi. 

14- Deri cüzdan yapmak istiyorum ne derisi almalıyım? 

Bu tarz sorularınızın cevaplarını düzenlediğimiz deri kartlık yapım atölyesine katılınca alacaksınız. 

15- İnternette hazır deri şablonları, cüzdan şablonu, deri kalıpları satılıyor veya kendiniz kalıp yapsak nasıl olur kendi deri kalıbımızı çıkartabilir miyiz? 

Kendi deri kalıbınızı seri imalat yapacaksanız çıkartabilirsiniz. Yada keyfiniz öyle istiyordur yapabilirsiniz, yaptırabilirsiniz bunlar mümkün evet. Kalıp yapmak için önce bir tasarımınızın olması gerekiyor. O tasarım için de uygun bir deri. Sizin bulduğunuz kalıpta kullanılan deriyle kendi deriniz uymayabilir veya yapım tekniğiniz. Benim tavsiyem kendi tasarımlarınızı kendi derilerinizle bir süre sonra deneye deneye oturtmanız. İlla kalıp lazım derseniz süreç zaten sizi oraya götürecektir, ihtiyaç duydukça araştırıp çözüyorsunuz merak etmeyin. 

16- Workhopa çocuğumuzla gelebilir miyiz? Yaş sınırı var mı? Çocuklar için kesici delici aletler tehlikeli mi bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

Öncelikle 18 yaşından küçükleri yanında refakat edebilecek ebeveyni olmadan maalesef atölyeye alamıyoruz. Yaşı 18'den küçük olup katılmak isteyen olursa bütün sorumluluğu yanındaki kişi almak koşulu ile atölyemize kabul ediyoruz. Çocuğunuzun maket bıçağı ve çekiç gibi nesneleri kullanmasına güveniyorsanız gelebilirsiniz. Geçen gün 9 yaşında genç bir arkadaş ile babası katıldılar, gayet de keyif aldılar. Tabi ekstra dikkat etmemiz gerekiyor bu durumda. Ebeveyn ve çocukları için ek olarak ayrıca workshop düzenliyoruz daha basitleştirilmiş ve güvenli olan, bu konu için arayıp bilgi alabilirsiniz. 

Buna ek olarak workshop katılımcılarına kesici delici alet kullanımında başlarına gelebileceklerden kendilerinin sorumlu olduğuna ve atölye süresince çekilen fotoğrafları yayınlayacağımıza dair bir taahhütname imzalatıp atölyeye öyle başlıyoruz.

17- El yapımı deri çanta, el yapımı deri cüzdan yapmak istiyorum. Deri cüzdan kalıpları, deri çanta yapım şablonları, deri çanta yapım pdf'leri elinizde mevcut mu? 

Bu tarz şablonları, deri cüzdan yapım kalıplarını deri çanta kalıpları almanızı pek tavsiye etmiyoruz açıkçası. Atölyeye katıldığınız çok daha detaylı bu durumdan bahsediyoruz fakat özetlemek gerekirse kendi malzelerinizle kendiniz tasarlayarak kalıp şablon vs.gibi gereklilikleri kendiniz çıkartırsanız çok daha uzun vadeli ve kaliteli olacaktır. 

18- Çocuğumla birlikte geleceğim katılabilir miyiz o şekilde ücret alıyor musunuz?

Öncelikle çocuğunuzun bütün sorumluluğu sizde, kesici delici alet kullanıyoruz herhangi bir şey olursa(ki umarım olmaz daha önce bir şey olmadı kimseye) bütün sorumluluk sizde. Atölye süresince odağımı orada tutmam çok zor. Eğer yanınızda oturacaksa ve size yardımcı olacaksa ebeveyn + çocuğu için 1.5 ücret alıyorum. Yani atölye 1200 tlyde 1800 alıyorum toplam. O günkü fiyata göre sorabilirsiniz bunu. Eğer o da diğer katılımcılar gibi kendisi bir ürün yapacaksa o zaman da tam ücret alıyorum. 

Bu şekilde katılımlar oluyor. Cocuğunuzun ilgisi varsa tavsiye de ederim onlar için oldukça öğretici oluyor. Veya anne-baba-çocuk şekilde özel workshop talebinde de bulunabilirsiniz. Bunun için arayıp bilgi alabilirsiniz. 

19- Atölye sonu kazanımlar?

Atölye sonunda kendinize güzel bir el yapımı deri kartlık yapmış oluyorsunuz. Bu iş size göre mi değil mi bunu anlamış oluyorsunuz. Nelere ihtiyacınız var bunları anlıyorsunuz. Güzel bir hobiniz oluyor. Ne nereden alınır kafanızda güzel bir yol haritası çıkartmış oluyorsunuz. En en önemlisi el yapımı deri ürünler nasıl yapılır buna dair bir fikir sahibi oluyorsunuz. Atölyenin amacı da bu zaten. Ürün yapmak veya yaptırtmak değil bu işe dair fikir sahibi olmanız.

Sorular ve kayıt için arayabilirsiniz. Whatsapptan yazmanız tercihim. +90 545 429 86 99 (Mert)

 

KAYIT FORMU

WORKSHOP SONU MALZEME TEMİN GEZİSİ
 

istanbul etkinlik workshopderi workshop

workshop istanbul

 

Deri workshop, el yapımı deri atölyesi, deri atölye istanbul, deri eğitimi, deri kursu, istanbul deri workshop, istanbul workshop, istanbul hastasonu etkinliği, workshop fırsatı, bilet satın al workshop, yeni hobi arayanlar, deri başlangıç kursu, deri cüzdan yapımı, günlük workshop istanbul, deri başlangıç seti tavsiyesi, deri eğitimi tavsiye istanbul. 
İstanbul içi workshop, istanbul içinde anadolu yakasında keyifli bir hafta sonu etkinliği, istanbul’da etkinlik arayanlar için oldukça iyi bir seçenek el yapı deri ürün workshopu. Kendin yap etkinliği. Hafta sonu etkinliği. İstanbul workshop fırsatı. Bilet satın almak için tıkla. Günlük workshoplar. Günlük workshop istanbul. Haftasonu workshop istanbul. Yeni hobi kazanmak. İstanbulda etkinlik. Deri cüzdan yapımı. Deri başlangıç seti. istanbulda güncel workshoplar. 

5 comments


  • ayça

    katıldım çok verimliydi teşekkürler her şey için


  • Mohammed Osman

    Merhaba seri eğitimi var mı? Varsa Bilgi almak istiyoruz özellikle fiyata dair


  • Osman

    Merhaba seri eğitimi var mı? Varsa Bilgi almak istiyoruz özellikle fiyata dair


  • Ardahan Fikri

    Deri çanta ve hediyelik eşya yapmak istiyorum


  • Neriman

    Merhabalar,
    Katılmak isterim. Yeriniz nerede? Ve ücreti de öğrenebilir miyim?


Yorum yap


Lütfen dikkat, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.