Neden El Dikişi?


Strawderi olarak bütün el yapımı deri ürünleri el kesimi ve el dikişi kullanarak geleneksel yöntemler ile dikip üretiyoruz. Kaliteli mumlu ip ve çift taraflı dikiş.

Öncelikle el dikişinin nasıl olduğunu açıklamak ve makine dikişinden farklarına bakmak lazım. Mumlu ipin iki ucuna da dikiş iğnesi takılarak dikime başlanır. Eş zamanlı olarak bütün delikler tek tek geçilir. Hem mumlu ipin kendi sağlamlığından hem de sürekli birbirini kilitleyerek ilerleyen dikişlerden dolayı sağlamlığı tartışılmaz durumdadır. Herhangi bir yerden kopsa bile devamının sökülmesi oldukça zordur. Makine dikişi ise hem daha kalitesizdir hem de bir yerden sökülünce devamı da sökülmeye başlar kilitlenerek dikilmediği için.

Marka vizyonumuz işlevsel, minimalist ve aynı zamanda uzun ömürlü deri ürünler üretmek. Bizim için en önemli unsurlardan birisi ürünün ömrünün uzun olması. Kapitalist düzen içerisinde tüketim toplumuna sunulan ürünler bu şekilde değil genel olarak, satıcı için de olumsuz bir yanı olsa da az satalım öz satalım mantığı ile hep kalitenin peşinde koştuk bundan sonra da çok daha kaliteli işler yapmak için uğraşacağız strawderi ailesi olarak.

Birkaç örneğe yakından bakalım.

Mumlu ip ile el dikişi.

mumlu ip

Renk çeşitleri ve mumlu ipler.

Slim minimalist kartlığın dikişlerinin daha yakından görüntüsü. 

strawderi el yapımı deri ürünleri ilgili aklınıza takılan veya danışmak istediğiniz herhangi bir konu olursa çekinmeden mesaj atabilirsiniz: info@strawderi.com.tr

 


Yorum yap


Lütfen dikkat, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.