El Yapımı Deri Defter Kullanım Tavsiyeleri


Bu yazı tamamen el emeği ile üretilen deri defterimizin kullanımına yönelin önerileri içermektedir.

Öncelikle el yapımı deri defterin ürün sayfasındaki özelliklerini bir kez de burada belirtelim;

  • 2 bölme Kraft kağıt (24’er yaprak) 2 bölme beyaz kağıt(120 gram 20’şer yaprak) olmak üzere toplam 88 yapraktan oluşmaktadır.
  • Ölçüler: 135mm x 95mm x 25mm (kapalı)
  • Defter çok amaçlı kullanım için uygundur.
  • Ürün yüksek kalitede hakiki dana derisinden yapılmaktadır.
  • Ürün üretiminin hiçbir aşamasında makine kullanılmamıştır. %100 el dikişi ve kesimidir.
  • Tamamen el yapımı olduğu için bu sürecin doğası gereği görselden çok ufak da olsa farklılıklar olacaktır.

 

el yapımı deri defter

Peki nedir bu çok amaçlı kullanım?

Deri defteri tasarlarken en çok üzerinde durduğumuz konu boyutlarına yönelik oldu. Kendi başına kapladığı hacim, avucunuzun içerisinde veya çantanızda kapladığı alan ne kadar olmalı gibi sorulara yanıt arayıp üretimini amacını ona göre belirledik.

Defterin kalın kapaklı defterlere göre esnek olmasını fakat standart kapaklı defterlere göre de daha kararlı olmasını istiyorduk. Boyut buradaki en önemli unsurlardan birisi. Defterin boyutu büyüdükçe bu esneklik artabiliyor ve istediğimiz kıvamdan çıkıyor, küçülürse de çok küçük oluyor. Pantolon cebine bile sığabilecek bir boyutta. Ne çok ufak ne çok büyük. Defalarca kez farklı boy ve kalınlıkta ürettikten sonra en içimize sineni ürettik ortaya bu model ve boyutlar çıktı. Gezerek not tutuyorsanız eğer elinizdeki defter büyükse sert kapalı olması gerekir. Esnek bir kapağı varsa biraz elinizi aştığı noktadan sonra esneme yapacaktır ve not almak zorlaşacaktır.

Her ürünü ürettikten sonra uzun bir süre kullanıp satışa öyle koyuyoruz. İçimize sinmeyen bir şey olursa yada keşke şöyle olsaydı dediğimiz yanları olursa, ona göre revize edip tekrar üretiyoruz. Bu test aşamalarında defterin aslında seyahatler için çok ideal olduğuna karar verdik. Tam bir seyahat not defteri aslında. Seyahat cüzdanı gibi de diyebiliriz. Pasaport için bile uygun. Kağıtların yerleşim ve dikim şeklinden ötürü aralarına çok rahat bir şeyler sıkıştırabiliyorsunuz. Örneğin; fotoğraf, harita, bilet, not kağıtları, kalem, kartvizit gibi defter boyutlarını çok zorlamayacak kalınlık ve ebatta çok fazla şeyin yerleşimine uygun. Bağlamalı özelliği sayesinde de istediğiniz gibi sıkıp gevşetebiliyorsunuz.

En sevdiğimiz yanı aslında bu özgür kullanım ruhu diyebiliriz. Sizin kullanım ve istediğine göre yanıt verebilecek nitelikte bir defter aynı zamanda.

Çok fazla sorulan sorulardan bir tanesi de defterin yapraklarının değişip değişemediği ile ilgili. Defter kılıfı gibi de algılanabiliyor bu ürün fakat ürünün kendisi bir defter. Kağıtları deriye dikili vaziyette.

el yapımı deri defter

Bu konu ile ilgili birkaç şey tavsiye edebilir, deri çok uzun ömürlü bir malzemedir, sayfaları bittikten sonra da kullanmak istiyorsanız şöyle yapabilirsiniz;

  • Bütün kağıtlar bittikten sonra deriye zarar vermeden bir maket bıçağı ile ortalarından geçen ipleri dikkatlice kesip kağıtları çıkartabilirsiniz.
  • Kağıtları çıkarttıktan sonra içerisinden çıkan kağıtların boylarını ölçüp ona uygun, birebir aynı veya istediğiniz ölçüde kağıtlar kesip bizim yaptığımız gibi bölümlere ayırabilirsiniz.
  • Ardından kağıtları sivri bir cisim ile bizim deldiğimiz gibi delmeniz. Biz ile de delebilirsiniz bıçak ile de.
  • Deldikten sonra mumlu ip varsa mumlu ip ile dikmeniz tavsiyeniz. Yoksa yine belirli bir kalınlıkta ip olması daha iyi olur, ince ipler ile daha zor olabilir. Hasır ip de tavsiye ederiz.

el yapımı deri defter


Yorum yap


Lütfen dikkat, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.