Seyahat Serisi - İnterrail #2016


 

2016 senesinde strawderi el yapımı deri ürünleri sponsorluğunda iki sevgili(çağla ve mert) interrail yapmıştık. Hayatımızın belki de en güzel günleriydi. Biraz bu yolculuktan bahsedip strawderi’nin de bu işin neresinde olduğunu yazının içerisine serpiştiriyorum. 

prag

-Prag

O zamanlar üniversitede de ilk yıllarımızdı. Biz daha tanışmadan çok çook uzun yıllar önce birbirimizden bağımsız olarak daha çocukken trenle Avrupa’yı gezme hayalleri kurmuşuz. Benim ansiklopedim vardı odada, içerisinde kaybolurdum atlaslara bayılırdım. Çağla’nın da en sevdiği şey trenlermiş o da hep trenle ülke ülke gezmek istemiş. Şimdilerde popüler interrail fakat bundan 15 sene önce daha sosyal medya ortalıkta yokken böyle değildi işler :)

Biraz büyümenin ve ebeveynlerden de bağımsızlığı ilan etmenin verdiği gazla Avrupa planları yapmaya başladık. Biraz aile desteği biraz çalışıp biriktirme yordamıyla bütçemizi 1 sene sonunda anca toparlayabildik.

2016 temmuz başında italya vize görüşmesine gittim. Çağla’nın vizeye ihtiyacı yoktu o sırp vatandaşı L ben uğraştım stres yaşadım. Her neyse verdim bütün evrakları eksiksiz sonra stajıma gittim. Ben stajdayken mail gelmiş evraklarda problem var diye, gittim 15 temmuzda Bilecik’teki stajı bırakıp İstanbul’a. Görüştüm hallettim döndüm, akşamına darbe olmuş ben yoldayken… ülkede ohal var bizim biletler de Ağustos 6. Bizim hayallerimiz suya düştü tabi, herhalde vize vermezler diye günlerce stres ve üzüntü yaşadık. Son 1 hafta kala gittim aldım pasaportumu bir de ne olsun vizem çıkmış. Çok sevinmiştim o zamanlar, Çağla da öyle. Hiçbir eksik yok sadece uçağın zamanını bekliyoruz.

Büyük gün geldi gece heyecandan uyuyamadık. Yola koyulduk. Roma’ya ayak bastığımızda uzun bir süre şoktaydık tabi ki. Hem ilk kez yurt dışına çıktık, hem sevgili olarak gezmek, hem de hayallerimize kavuşmanın verdiği mutluluk hepsi bir aradaydı. Trene biniyorduk hop başka bir ülke. Oradan biniyorduk hop başka bir ülke… Çok uzak değil 2016 senesinde öğrenciler para biriktirip Avrupa’da bir ay gezebiliyorlardı. Şu anki euro kuru ile orta gelirliler için bile oldukça zor bir plan.

Rotamızı da paylaşıyım: Roma – Floransa – Pisa - Cinque Terre – Venedik – Milano – Paris – Brugge – Amsterdam – Berlin – Prag – Viyana – Budapeşte

Strawderi bunun neresindeydi. Strawderi olarak yanımıza tütünlük, pasaport kılıfı, üçgen bozuk para çantası ve defter aldık ayrıca seyahat masraflarımızın çoğunu bu iş sayesinde çıkartmış olduk. Biraz da fotoğraf ekliyorum :)

mert başbuğ

 -Paris

mert başbuğ

 -Budapeşte

prag

-Prag

mert başbuğ

-Cinque Terre

mert başbuğ

-Roma

viyana

-Viyana

mert başbuğ

-Berlin*Prag treni


1 yorum yap


  • neslihan

    mükemmel.


Yorum yap


Lütfen dikkat, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.