El Yapımı Deri Atölyesi / Workshop (07.12.19)


 

el yapımı deri workshop

 

Etkinlik katılım formu

Merhaba, uzun zamandır blog yazısı ekleyememiştim. Sebebi yoğunluk elbette. Yeni bir atölyeye taşındım. Hem taşınma süreci hem de yılbaşı dönemi yaklaştığı için siparişlerdeki yoğunluk fazlaca vakit alıyor. Ufak tefek eksiklikler dışında atölyeye yerleşebildim diyebilirim. Adresi de en sona ekliyorum gelmek isteyenleri her zaman beklerim.

Daha önce defalarca kez "workshop (el yapımı deri ürün üretim atölyesi / deri atölyesi / etkinliği)" deneyimim / deneyimimiz oldu fakat yeni atölyemde olduğu için benim üzerimde ayrıca tatlı bir heyecan vardı. Mekanın nasıl işlediğini görmek açısından keyifliydi. Normalde haftanın çoğu günü imalat yapılan bir yerde fazladan 4-5 kişinin olması ve gösterdiklerinizi heyecanla yapmalarını izlemek de oldukça güzel bir deneyim. Bir mekanı mekan yapan içindekilerdir çoğu zaman...

Workshopun ( deri atölyesi ) nasıl geçtiğinden, neler yaptığımızdan ve içerikten bahsetmeye çalışacağım. Workshop derken ne olduğunu açıklayayım; halihazırda aktif olarak el yapımı deri ürünler üretip satışını gerçekleştiriyorum/gerçekleştiriyoruz. Hobi olarak bu işle uğraşmak isteyenleri, merak edip ilgilenenleri ve keyifli vakit geçirmek isteyenleri gruplar halinde belirli dönemlerde atölyeme veya başka uygun bir yere davet edip nasıl yapılabileceğini anlattığım, tecrübelerimi aktardığım ve katılanların da deneyerek tecrübe ettiği keyifli bir etkinlik. Günün sonunda henüz memnuniyetsiz ayrılan birisine rastlamadım, genelde geri dönüşler oldukça olumlu oluyor.

Bu hafta workshopu gerçekleştirdiğimiz ekiple de oldukça keyifli bir etkinlik oldu. Vakit ayırıp katıldıkları için de hepsine tek tek teşekkür ediyorum tekrardan. Duyurusunu mail yolu ile (e posta aboneliği yapabilirsiniz ) ve sosyal medya hesaplarımızdan yaptım. Kontenjan maksimum 5 kişi maalesef, 6 fazla oluyor 3 ve altı da az oluyor, optimum olarak 4-5 kişi ideal sayıyı yakaladım diye düşünüyorum.

 

İnstagram: strawderi

facebook: strawderi

twitter: strawdericomtr

 pinterest: strawderi

 

Workshop etkinliklerinde zaman önemli bir unsur. 5 saat çok uzun bir zaman mesela. Katılımcılar gerçekten yoruluyor bir süre sonra. 2 saat de oldukça az oluyor tam alışmaya başlamışken bitmesi de güzel olmaz. Ufak bir ara ile 3.5 – 4 saat arası ideal gibi diyebilirim. Workshopa katıldıktan sonra başka bir yere gidecek olanlar olabiliyor aklınızda olsun zamanı biraz esnek tutun. Cumartesi günü çoğu kişi için uygun bir zaman, öğlen 2 veya 3 gibi başlayıp katılanların da akşam herhangi bir planı var ise buradan ona geçebileceği bir zaman diliminde 7 gibi bitiriyoruz. En son da sohbet muhabbet derken uzayabiliyor dediğim gibi. Yukarıda belirttim ama tekrar belirteyim her zaman atölyeye ziyarete gelebilirsiniz. Gelmeden whatsapp üzerinden mesaj atsanız veya arasanız yeterli ( Atölyede durduğum saatler çok esnek. Bazen tüm gece durduğum da oluyor.)

Genel işleyişi kabaca tarif edeceğim. İlk olarak derinin nasıl bir malzeme olduğunu tanımak için biraz kesip biçmek gerekiyor. Ufak ufak alıştırmalar yapıyoruz. Bu arada da ben bilgi aktarıyor oluyorum. Ardından dikiş teknikleri ve tasarım süreci hakkında bilgi verip ufak bir deneme yapıp dikişini gerçekleştiriyoruz. Buraya kadar olan süreç 2 saate yakın zaman alıyor. Ardından da birkaç çeşit kartlık gösteriyorum bunlardan birisini dikiyor katılımcılar. Farklı bir ürün de olabilir elbette ama hem zamanı düşünmek lazım (gerçekten çok vakit alabiliyor) hem de bir şeyi ilk kez üretecekseniz birkaç deneme yapmanız gerekiyor, ürünler ilk seferde hataya hep açık oluyor. (kendimden biliyorum.) 

Yeni atölyede açılışı bu workshop ile yapmış olalım, devamı da iki haftada bir veya ayda bir cumartesi günleri tekrar olacak şekilde yapmaya çalışacağım. Talep oldukça fazla geliyor fakat sık aralıklarla yapmak biraz zor maalesef. Aralık ayının 7'sinde yaptık bu etkinliği, duyurusunu henüz yapmamama rağmen 21 Aralık'taki de doldu şimdiden. Ocak ayında tekrar olacak, ilgileniyorsanız mail atabilirsiniz (info@strawderi.com.tr) veya instagram üzerinden dm atabilirsiniz. 

 

20 OCAK 2020 GÜNCEL EDIT: Bu yazıyı yazdığım zamandan beri her hafta workshop yaptım. Talep çok oldu ben de kendimi ayarladım ve benim açımdan da oldukça keyifli gittiği için fırsat buldukça yapmaya özen gösterdim. Bundan sonra da her hafta düzenli bir şekilde olacak gibi duruyor. Şimdiden şubat ayı için günler dolmaya başladı, şubat ayının ortasında da mart için kayıtları almaya başlayacağım. Katılmak istiyorsanız yazının başında veya bu paragrafın altında bulunan etkinlik formunu mutlaka doldurmanızı tavsiye ediyorum. Doldurma sıranıza göre ben sizi arayıp bilgilendiriyorum ve detayları görüşüyoruz. Herkese dönmeye özen gösteriyorum. 

 

Etkinlik katılım formu

 

deri atölyesi workshop
el yapımı deri ürün atölyesi ürün tasarım kararları / deri atölyesi (kartal)
el yapımı deri workshop
el yapımı deri ürün üretimi / deri atölyesi (kartal)
deri atölyesi workshop
el yapımı deri ürün dikim teknikleri / deri atölyesi (kartal)
deri cüzdan atölyesi
deri atölyesi workshop
el yapımı deri ürün dikim teknikleri / deri atölyesi (kartal)
deri cüzdan atölyesi
deri nasıl dikilir
deri atölyesi workshop
el yapımı deri ürün tasarım aşaması / deri atölyesi (kartal)
el yapımı deri atölyesi
workshop sonu :) / deri atölyesi (kartal)
Adres: Yukarı Mh, Doğan Sk, 23/C Kartal/İstanbul
info@strawderi.com.tr
deri cüzdan atölyesi
not: workshop etkinliklerinden elde edilen gelirin %5'i sokak hayvanları için kullanılmaktadır. (mama, yuva vs.) 

7 comments


  • Mustafa Topal

    Merhaba, hala workshop yapıyor musunuz acaba?


  • ahmet

    merhaba
    bu etkinlikleriniz halen devam ediyor mu
    eğer ediyorsa nasıl katılabilirim
    tarih verebiliyormusunuz
    ve ucret ne kadar olur
    tesekkurler


  • Hasan Hüseyin Ülker

    Çok güzel ve eğlenceli bir etkinlik oldu. Bilgisini eksik etmedi gösterdiği ilgi için teşekkürler.


  • Fatma Akcan

    18 Ocak 2020 workshop eğitimine bende katıldım.Benim için çok güzel eğitici bir etkinlik oldu.Bu eğitime katılmadan önce internetten birçok video izlememe ve bunları deriler üzerinde denememe rağmen beceremedim ve güzelim derileri mahvettim.Bir çözüm yolu ararken bu workshop eğitimini gördüm ve mail attım umursamazlar diye düşünürken hemen aradılar ve mertle böylece tanışmış olduk.Baslangıcta 1 kaç saatlik eğitimin yeterli olmayacağını düşünerek gitmiştim fakat önyargılı olmamak lazım mış bir kez daha anladım çok keyif aldım ve benim için çok verimli oldu.(Şuanda kuaförler için makas çantası yapıyorum.:)) Umuyorum sipariş ler alırım.🙏Bu işi hobi olarak veya iş olarak yapmak isteyenlere kesinlikle bu eğitime katılmalarını tavsiye ederim.Tesekkur ederim. Mert


  • Samer Hariss

    Hello
    I want to ask about more details about this atölye
    And if there is someone who speaks English to communicate with
    Thank you


Yorum yap


Lütfen dikkat, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.