Deri Tütünlük / El Yapımı Deri Tütün Çantası ve Tütün Önerileri


 

Öncelikle tütün ürünleri sağlığa zararlıdır, bunu belirtmekte fayda var. Bu yazı özendirmek için değil, halihazırda tütün kullanlara tavsiye niteliğindedir. Yanlış anlaşılma olmaması için önden uyarımızı yapalım :)

 

 

Tütün, kağıt, filtre ve tütünlük gibi ürünlerin içerikleri ile ilgili birkaç tecrübe ve bilgiyi paylaşacağım, keyifli okumalar. Birkaç farklı değişken bir araya geldiği için taşımak bazen işkence olabiliyor. Bu taşıma işlemini daha keyifli ve düzenli hale getirmek için deri tütün çantası / deri tütün kılıfı modellerimizi tavsiye ediyoruz. İncelemek için tıklayabilirsiniz. 

 

Neden tütün? Sigara gibi tütün de sağlığa zararlı fakat sigarayı azaltmak için iyi bir yöntem ayrıca daha hesaplı ve keyifli. Hesaplamaları yazının içerisine serpiştireceğim.

 

 Strawderi olarak hangi ürünleri üretiyoruz incelemek için tıklayabilirsiniz.

 

deri organizerderi kalemlikderi kalemlikderi cüzdanderi kalemlikderi kalemlik

 

 

TAVSİYELER

1-Tütün

Tütün çeşitlerimizi inceleyelim; Adıyaman, Diyarbakır gibi açık tütün çeşitleri mevcut. Ben bunları pek tercih etmiyorum ayrıca sürekliliğe önem veriyorum. İstanbul’da aldığınız bir tütüne ankara’da denk gelememeniz hatta İstanbul içerisinde bile denk gelememeniz hatta ve hatta aynı tütüncünün getirememesi bile söz konusu. Paketli tütünler daha standart ve yüksek kalitede tütün sunuyor diye düşünüyorum. Bu tütünleri kısaca açıklayayım.

Drum: kendi içerisinde birkaç çeşidi var paketleri de farklılıklar gösteriyor zaten. Orta sertliktedir. Koyu mavi paketi kuru et kokuyor… 50gr genelde paketleri. Başlangıç için tavsiye etmem biraz daha sonra bakarsın. 30 lira civarı şu an sanırım 50 gram’lık paketler.

 

George Karelias: piyasada en sık bulunan tütün türü. Başlangıç için idealdir. Hafif bir içimi var. 25 gram paketleri. 18-20 lira şu an istanbul’da. Ufak paket olmasının avantajı daha kısa sürede tüketilmesi ve taze kalması. 50gr olan paketler kuruyabiliyor bir haftadan sonra

.

Old Holborn: gayet güzel bence. Biraz serttir, boğazda biraz saplanır kalır. Başlangıç için tavsiye etmem ama mutlaka deneyiniz. Bu da 50 gramdı sanırım.

 

Bunların dışında pueblo, samson, golden virginia gibi tütütünler de mevcut. Bir kere deneyince zamanla bunlar da deneniyor bir şekilde. Keyfinize göre bakarsınız diğer tütün çeşitlerine.

 

 

2- Kağıt

Ocb ve rızla bu konuda başarılılar bence. İlk etapta tavsiye ederim. İnce bir kağıdını alabilirsiniz. Rızla yeşil iyiydi sanırsam. Bu kağıtlarda yapışkan olduğu için sarmak oldukça basittir fakat bunlarda şöyle bir problem var yapışkan olduğu için tadını bozmakta. Bir süre böyle deneyin yeni başlıyorsanız sonra esas tavsiyem arap kağıttır. Hem oldukça ucuz hem de tadı hiç bozmuyor içimi en güzel olan bu.

Fakat arap kağıdın da şöyle bir problemi var, bunda da yapışkan yok diye iyice profesyonelleşmeden sarmak oldukça zor ve yıldırıcı olabiliyor. Sabır bu işin formülü de. Sabır ve çok çalışmak hahaha. Çalışırsanız yeterli denemeyle başarabilirsiniz.

 

sevdiklerinize hediye tavsiyeleri için blog yazımızı okuyabilirsiniz. 

 

3-Filtre

Tek bir tavsiyem var o da ocb 120'li slim paket. Siyah bir paket 6-7 lira piyasası. 8-9 da olmuş olabilir emin değilim toplu almıştım her şey zamlanıyor sürekli. Çubuk şeklinde 6’lı olarak filtreleri dizmişler. Hem kalınlığı oldukça ideal hem de kullanımı çok rahat ve kaliteli bir filtre. Sigara ve tütün mamüllerinde en önemli şeylerden birisi de filtredir. O yüzden filtreye önem vermenizi tavsiye ederim.

Geldik bu işin zorluklarına. Bir defa sigaraya alıştıysanız tütüne geçmek biraz problem olabilir. Hem meşakkatli hem de tat olarak tatmin etmeyebilir. Yeterli çalışmayla becerebilirsiniz. Oldukça pratik ve zevkli hale geliyor zamanla ve sarmak zaman aldığı için sigara içiminiz de azalıyor. Hem sigara içiminiz azaldığı için bütçeniz düzeliyor hem de sigarayı bırakmaya doğru adım atmış oluyorsunuz.

Tütün paketi, filtre, kağıt ve çakmak taşımak zor olabiliyor bunun için bu işi çok daha keyifli, şık ve düzenli bir hale getirebilmek adına el yapımı deri bağlamalı tütünlüğü tasarlamış bulunduk. Kullanımı oldukça rahat ve işlevsel bir ürün. Tamamen yukarıda açıkladığım detaylar düşünülerek uzun bir süreçten sonra kullanıcının rahat edebileceği şekilde tasarlandı. Bugüne kadar alan herkesten olumlu tepkiler aldım, alıp kaybedenler olmuş tekrar aldılar.

Şunu eklemek istiyorum, böyle bir ürün kullanırsanız muhtemelen tütününüzü çıkartıp sarmaya kalktığınızda çevrenizdeki insanların ürüne karşı ilgilerine maruz kalabilirsiniz.

Sorularınız varsa mail atabilirsiniz veya yazının altına yorum yapabilirsiniz.

Diğer el yapımı ürünlerimiz için de web sitemizde gezinebilirsiniz.

İletişim: info@strawderi.com.tr

deri tütün kılıfı

 

Özel zamanlarda hediye seçmek çoğumuz için zorlayıcı olabiliyor veya dönem dönem kendimizi şımartmak isteyebiliriz. Kullanışlı ve dayanıklı olmasının yanı sıra deri işçiliğinin kalitesi hediyemizin çok daha özel olmasını sağlayacaktır. Hediye edilmek için en çok tercih edilen tasarımlarımızı sizler için sıraladığımız blog yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz.

 


Yorum yap


Lütfen dikkat, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.